Fire Burger

Gdy szukamy hamburgerów z różnych zakątków świata, powinniśmy udać się na warszawski Grochów. Na kulinarnej mapie Warszawy mamy lokal, do którego musi zawitać każdy miłośnik burgerów – Fire Burger.

Lokal

Fire Burger mieści się przy ul. Międzyborskiej na prawobrzeżnym Grochowie. Lokal jest kameralny. Jest tu sześć miejsc siedzących i raczej zaliczymy go do miejsc typu ‘wejdź – zjedz – wyjdź’. Pół-otwarta kuchnia pozwala na podejrzenie tego, co robi kucharz. W naszej opinii lokal jest idealnie zorganizowany, w odniesieniu do tego, co oferuje.

Menu

Menu zawiera dziewięć pozycji hamburgerowych, które biorą nazwę od kraju, z jakiego pochodzi inspiracja na danego burgera. Czasem powiększa się o dodatkowego burgera, który pojawia się z okazji jakiegoś święta lub jest testowany przed włączeniem go do regularnego menu. Dwa burgery z menu są wegetariańskie: Grek (kotlet z soczewicy), Czech (kotlet z sera edam). Jest też Pirat dla amatorów ostrych wrażeń – z super extra ostrym sosem chili. Każdy burger ma inaczej dobrane składniki, różne rodzaje pieczywa oraz sosy. Jako dodatki do wyboru mamy: frytki, krążki cebulowe czy sałatkę colesław. Istnieje opcja powiększenia burgera o różne składniki: mięso, bekon, ser, sos. Ceny burgerów kształtują się w cenach 18-24 PLN, dodatki są po 6 PLN, a powiększenia po 2, 7 i 12 PLN. Lokal ma też w ofercie napoje bezalkoholowe w cenie 3-5 PLN. Za zjedzone burgery zbieramy pieczątki. Dziewięć pieczątek to dziesiąty hamburger gratis.

Fire Burger - menu i lokal

Nasze wrażenia

W lokalu zjedliśmy już prawie wszystko. Nie udało nam się zjeść Pirata, gdyż jego ostrość przekracza skalę, jaką nasz organizm jest w stanie przezwyciężyć. Spokojnie, kucharz daje spróbować sosu przed zamówieniem. Zdradzimy tylko, że sos na końcówce wykałaczki odebrał oddech na kilka minut. Nie próbowaliśmy również Greka, gdyż hamburger wegetariański to nie nasza bajka. Nie trafiliśmy na żadnego średniego burgera w tym lokalu, ale szczególnie polecamy Texasa, Meksyka i Hiszpana, oraz Czecha z serem, powiększonego o wołowinę – przepyszna bomba kaloryczna. Ostatnio czasowo pojawił się Kanadyjczyk z syropem klonowym albo Szwajcar z lokalną szynką i serem. Ich też warto spróbować. Sosy do dodatków to kolejny mocny punkt tego lokalu. Z czystym sumieniem polecamy ten lokal wszystkim fanom burgerów – dla nas jeden z lepszych punktów w Warszawie.

Informacje

Adres: Międzyborska 117, Warszawa
Godziny otwarcia: 7 dni w tygodniu, 10:00 – 22:00
Fanpage

 

Dodaj komentarz

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Powiadom o