Pizzeria Złota 65

Pizzeria Złota 65

Wielka pizza, cienkie ciasto, świeże składniki, a wszystko to w przystępnych cenach. Tego właśnie oczekujemy od pizzy i na taką pizzę możemy liczyć w pizzerii Złota 65.

Lokale

Pizzeria posiada dwa własne lokale. Jeden mieści się na warszawskiej Woli, blisko ścisłego centrum, na tytułowej Złotej 65, a drugi na Bemowskich Jelonkach. My odwiedziliśmy kilka razy lokal na Woli. Na Jelonkach jeszcze nie byliśmy, więc skupimy się na wolskim lokalu. Lokal jest kameralny i przytulny, ozdobiony czarno-białymi zdjęciami. Kuchnia otwarta, więc możemy podpatrzeć, jak kucharze przygotowują pizzę. Posiłki dostępne również w dostawie. Istnieje możliwość zamówienia online.

Menu

Pizzeria oferuje pizzę w trzech rozmiarach (mała 25 cm, średnica 33 cm, duża 50 cm). Ceny wahają się w granicach 14-37 PLN za małą, 17-49 PLN za średnią i 26-69 PLN za dużą pizzę. Oferta obejmuje ponad 30 różnych rodzajów pizzy, w tym wegetariańskie. Istnieje również możliwość wymiany składników, czy zamówienia dwóch różnych rodzajów pizzy dzieląc ją 50/50. Inne pozycje w menu to calzone, sałatki, przystawki, zupy, pasty i dania główne. Wszystko w granicach 20-40 PLN, poza zupą i niektórymi przystawkami, które są w niższych cenach. W menu znajdziemy również napoje bezalkoholowe oraz piwo i wino. Od poniedziałku do piątku są również wydawane lunche – zupa + II danie (do wyboru) w cenie 18 PLN. Warto również śledzić stronę www oraz fanpage w poszukiwaniu różnych promocji.

Pizzeria Złota 65

Nasze wrażenia

Na warsztat wzięliśmy dużą pizzę, dzieląc ją 50/50 – chilli/serowa. Pierwszy szok, gdy pizza weszła na stół. 50 cm średnicy robi wizualnie wielkie wrażenie. Pizza zajęła cały stolik i trzeba ją jeść bezpośrednio z drewnianej deski. Do tego butelka białego wina. Cena wina to kolejne zaskoczenie ‘in plus’. Jest ona zdecydowanie niższa, aniżeli w innych lokalach gastronomicznych. Ciasto bardzo cienkie. Niektórzy wolą ciasto grube, ale nie my. Dla nas jak najbardziej pozytyw. Pizza bogata w składniki, smak rewelacyjny. Sos pomidorowy, który nadaje charakter pizzy rewelacja. Nie potrafimy nic powiedzieć o dodatkowych sosach, gdyż uważamy, że to profanacja placka. Do pizzy uznajemy tylko oliwę i tu kolejny plus – w lokalu trzy oliwy do wyboru: czosnkowa, ziołowa i chilli. Pizza bardzo nam smakowała. Zjedliśmy nawet jej końce, a zazwyczaj tego nie robimy 🙂 Podsumowując: polecamy tę pizzerię wszystkim pizzożercom.

Informacje

Adres: Złota 65, Warszawa i Wyki 2C, Warszawa
Godziny otwarcia: 7 dni w tygodniu; 12:00 – 22:00
www: http://pizzazlota65.pl / fanpage Złota 65 / fanpage Wyki 2C

Dodaj komentarz

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Powiadom o